Naši inženjeri u Kanadi

Prenosimo poruku upućenu našoj referadi, posebno kolegici Alar, od naše bivše studentice Barabare Posavac.

Poštovana gospođo Alar.

Nadam se da ste dobro i da Vam COVID-19 ne stvara mnogo distrakcija u svakodnevnom životu, što od vijesti koje slušamo, što od bližnjih koji se moraju suočavati s njime.

Želim Vam ovim putem zahvaliti na ogromnoj pomoći i dostupnosti koju ste nam ustupili i bez dvojbe olakšali prvi korak u evaluacijskoj koordinaciji koju je moj muž prošao prije 3 godine, a ja odnedavno. Hvala Vama i cijeloj našoj referadi što ste uvijek bili na strani studenata. Zahvaljujući ažurnosti, dostupnosti i transparentnosti, suprug i ja smo kvalificirani prakticirati inženjering u Kanadi, BC.

Veliko Vam hvala na tome. Našu sreću i radost teško je opisati, stoga Vam šaljem sliku koje ste i vi svi dio, cijeli nas Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu.

Nakon evaluacije, uslijedio je naporan ispit koji je trajao 6 sati (3+3) a koji omogućava sve glavne grane strojarstva. Dakako, uz rutinu učenja i svakodnevno ponavljanje, ispit se lako riješio, ali podloga s našeg fakulteta je čvrsta i temeljita. Određeni pristupi, npr. ekonomije se uvelike razlikuju, ali većina ostalog gradiva je iznenađujuće ista svagdje u svijetu (tko bi rekao 🙂 ). Sve u svemu, veliki pozdrav našim profesoricama i profesorima i želim im uspjeh na našem novootvorenom brodskom Sveučilištu.

Znam da ćete primijetiti kako su naša prezimena različita, ali kako se ovdje kaže: “U Kanadi smo – nema predrasuda”.

Šalu na stranu, još jednom veliko Hvala Vama Dragice i cijeloj referadi neizmjerne riječi hvale.

Pozdravite cijeli nas fakultet i nadam se da ćemo ostati u kontaktu i dalje.

Srdačan pozdrav,

Barbara Posavac