Zašto se upisati?

Želite li sudjelovati u obnovi Hrvatske, u stvaranju Hrvatske visokog standarda i Hrvatske u kojoj bi svi rado željeli živjeti? Pridružite nam se i postanite jedan od onih koji su Hrvatskoj neophodno potrebni, koji će svojim poduzetništvom i stručnošću skratiti put do željenog cilja. Znajte, da bez doprinosa inženjera to neće biti moguće. Bez njih je razvoj nemoguć, a napredak bezizgledan. Poznato je da je strojarstvo temelj tehnike i proizvodnje. Zato Vas pozivamo da se obavijestite o studiju strojarstva na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu, koji Vam nudi, europski orjentiran studij sa suvremenim i zanimljivim nastavnim programima, koje izvode nastavnici priznati i poznati, kako kod nas tako i u svijetu. Mnogi koji su završili studij strojarstva u Slavonskom Brodu, danas su uspješni i ugledni inženjeri, direktori ili menadžeri diljem Hrvatske, Europe i svijeta. Ako vjerujete u sebe i sposobni ste raditi samostalno i timski, davati inicijativu, biti odgovorni i ulijevati povjerenje, tada ne postoji razlog da se ne prihvatite studija strojarstva. Ne propustite prigodu da upravo Vi postanete nositelj unapređenja hrvatskog poduzetništva, uspješan stručnjak i poslovni čovjek. Studij strojarstva Vam može pomoći u tome, jer inženjer strojarstva ili diplomirani inženjer strojarstva su zanimanja koja će biti vrlo tražena, cijenjena i dobro plaćena u bliskoj budućnosti. Vjerujte nam, mi to znamo!

Promocija Strojarskog fakulteta

Kroz suvremene nastavne programe Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, studenti stječu znanja potrebna u projektiranju i konstruiranju proizvoda, u projektiranju proizvodnih procesa i izučavanju suvremene tehnologije proizvodnje. Tijekom studija studenti upoznaju informatiku i primjenu računala u strojarstvu, uz mnogobrojne praktične vježbe na računalima. Stjecanjem diplome inženjera strojarstva ili diplomiranog inženjera strojarstva postati ćete suvremeni stručnjak, poduzetnik i uspješan poslovni čovjek. Studij je težak, no pomoći ćemo Vam da uspješno započnete i okončate ovaj studij. Pored novih i suvremenih programskih sadržaja, studentima je u slobodno vrijeme omogućeno uključivanje u razne sekcije, od kojih je vrlo atraktivna informatička sekcija. Slobodnim pristupom Internetu omogućeno Vam je povezivanje s cijelim svijetom, studentima i profesorima drugih srodnih fakulteta i pristup informacijama o najnovijim dostignućima. Sportsko društvo “Student” otvoreno je svim studentima koji se žele baviti sportom. Studenti Strojarskog fakulteta sudjeluju na mnogim nogometnim i košarkaškim susretima i takmičenjima, na razini Sveučilišta i međusveučilišnim prvenstvima na razini Hrvatske. Veslački susreti osmeraca studenata strojarstva i brodogradnje Hrvatske su susreti koji ne prolaze bez studentskog osmerca Strojarskog fakulteta iz Slavonskog Broda. Uključivanjem u plesnu sekciju naučit ćete plesati, a prema sklonostima možete pokrenuti i nove sekcije.

Studentski radovi

Svi završni i diplomski radovi studenata Strojarskog fakulteta dostupni su na stranicama Repozitorija Strojarskog fakulteta: https://repozitorij.sfsb.unisb.hr/

Digitalni akademski arhivi i repozitoriji